4 redenen waarom de Vlaamse boer de max is

4 redenen waarom de Vlaamse boer de max is

Je leest het hier overal: onze Vlaamse boeren zijn bijzonder in alles wat ze doen. Ze leven voor hun werk en gaan voor niets minder dan topkwaliteit op jouw bord. Nog niet helemaal overtuigd? Wij geven je 4 extra redenen waarom onze land- en tuinbouwers de max zijn.

 

1. VLaamse boeren zijn echte familiemensen

Vlaamse boeren zijn familiemensenNergens beter dan thuis. Toch als je onze boeren mag geloven. De meeste land- en tuinbouwbedrijven in Vlaanderen gaan al generaties lang mee. Een echte familieaangelegenheid dus. Door het bedrijf in de familie te houden, geven onze boeren niet alleen hun producten door “van vader op zoon”, maar kunnen ze ook een constante kwaliteit garanderen voor de consument.

 

2. Vlaamse boeren zijn vriendelijk voor het milieu

Wist je dat de landbouw in Vlaanderen een van de meest duurzame van Europa is? Onze boeren maximaliseren het gebruik van regenwater, zijn een netto-elektriciteitsproducent en leveren graag inspanningen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Denk aan het efficiënt verwarmen van serres en stallen, een minimale inzet van chemische pesticiden, en het gebruik van stromest als voedingsstof voor bijvoorbeeld hoppeplanten.

 

3. Vlaamse boeren zorgen goed voor hun dieren

Onze boeren zijn echte dierenliefhebbers. Ze onderhouden Boeren zorgen goed voor hun dierenhun vee met veel passie en aandacht voor hun welzijn. Van kwaliteitsvoer tot voldoende leefruimte en frisse buitenlucht. Want als het goed gaat met de dieren in de stal, gaat het ook goed met de boer en zijn bedrijf. Het hoeft trouwens niet altijd over boerderijdieren te gaan. Steeds meer boerderijen zetten hun deur open om de Europese en bedreigde hamster een warme slaapplek te bieden.

 

4. Vlaamse boeren geven veel maar nemen weinig

Onze boeren ondernemen, dag in, dag uit, in weer en wind. Ze dragen zorg voor ons en onze omgeving en vragen een correct loon terug voor al hun harde werk. Dat eerlijk loon is een noodzaak om niet alleen een lekker en kraakvers product te garanderen maar ook duurzaam.