Leerrijke asperges in Lier

Vercammen-Broes
Paul en Josée Vercammen-Broes uit Lier doen al jarenlang aan rechtstreekse verkoop. Je kunt op hun bedrijf enkel asperges kopen (witte en groene) en ze ter plaatse ook laten schillen. En dat hele proces gebeurt nu net wat anders dan anders.

Paul en Josée hebben de poort van hun hal opengegooid. Letterlijk. Want terwijl je vroeger nog via een kleine deur naar binnen en daarna weer naar buiten moest, is er nu een ruime route uitgetekend op de grond van de hangar. De verkopers en klanten worden beschermd via een plexiglazen wand en ook Paul, die instaat voor het schillen met de machine, bevindt zich achter zo’n wand. Er wordt ook maar één klant tegelijk geholpen. Maar dat is geen probleem, want om het wachten wat te verzachten, kleefden Paul en Josée educatieve vloerstickers. In elk ‘wachtvak’ kun je een weetje over asperges ontdekken.

Op zonnige dagen volstaan de vakken overigens niet en staan de aspergekopers aan te schuiven op de oprijlaan, tot aan de straat – allemaal met een veilige anderhalve meter tussen elkaar, natuurlijk. “Onze klanten maken er een daguitstap van”, vertelt Paul. Ze gaan fietsen in het zonnetje en stoppen bij ons voor een portie lekkere asperges. En intussen leren ze nog iets bij over deze lekkernij ook!”