Logeren op de boerderij tijdens ons #Boerentrots-camperweekend

Campertour

Logeren op de boerderij tijdens ons #Boerentrots-camperweekend

Vorig jaar in november trokken wij met onze #Boerentrots-camper, een oldtimer Volkswagenbusje, door Vlaanderen. Je kon toen een camperweekendje op de boerderij winnen. Ondertussen hebben twee van onze winnaars al met de laarzen in de wei gestaan. Geniet mee …

Het Zeugekot

Het Zeugekot

De eerste stop van onze #Boerentrots-camper was de Westhoek, bij Ann en Carlo Soetaert van ’t Zeugekot, een actief varkensbedrijf in Alveringem. Onze camper kreeg er een plaatsje naast de luxueuze glampingtenten waar de winnaars konden overnachten. Valerie en haar meegereisd gezelschap kwam er alles te weten over varkens kweken. Wie dat wilde, mocht mee de varkens mee voederen. Ook een topper bleek de knuffelweide met kleine boerderijdieren. Na al dat werken, was het tijd voor een lekkere barbecue en kwam er ook lokaal muzikaal talent langs.

BBQ

Het was hier gezellig genieten op dit familiale landbouwbedrijf. 

De Bouwhoeve

De Bouwhoeve

Daarna trok de camper naar het Antwerpse Wortel. Laura en haar gezelschap verbleef in De Bouwhoeve. Dat is een boerderij met melkvee en legkippen. Ze kregen er een uitgebreide uitleg over de legkippen en hun verse eitjes, maar ook de koeien spelen hier een belangrijke rol op de boerderij. Tijdens de rondleiding leer je hier alles over de koeien en hoe gras wordt omgezet naar melk. Laura zag hoe de koeien hier twee keer per dag werden gemolken. Die melk is het basisingrediënt voor de lekkere hoeveproducten en ijs die op de boerderij worden gemaakt.

Optreden

We genoten van een lekkere barbecue maar het overheerlijk vers hoeveijsje kreeg van mij toch de gouden medaille.