Boederij_hanne

 

 

 

Dat Tom De Cock een groot tractorfanaat is, is geen groot geheim. In zijn radioprogramma Planeet De Cock op MNM had hij het er al vaker over. Net voor zijn afscheid als radiopresentator bij MNM in 2020 wilde hij nog snel enkele items van zijn bucketlist schrappen. Met de tractor rijden was daar één van en #Boerentrots kon tot een samenwerking komen in de vorm van een Jongeboerentoer. Bedoeling was om awareness te creëren bij een breed publiek en aan storytelling te doen op radiozender MNM. Omdat deze zender een jong doelpubliek heeft, werd heel bewust de piste van de jonge boeren gekozen. Via een luchtig radioprogramma kregen twee jonge boeren en twee jonge boerinnen een podium om aan een breed publiek te vertellen dat er in de landbouwsector ook veel jonge mensen aan het werk zijn en dat de sector jong, modern en innovatief is.

Bier en beren

De Jongeboerentoer startte bij Klaas in het West-Vlaamse Handzame. Witloof en aardbeien zijn de belangrijkste teelten van de 26-jarige boerenzoon. De funfactor in het radioprogramma is heel belangrijk. Via een wedstrijdje snel aardbeien plukken tussen Tom De Cock en TikTok-Ster Céline Dept kon de presentator ondervinden dat er voor het plukken van aardbeien best wel een goede techniek nodig is. Conclusie: ze opeten is makkelijker.

Klaas_Soenen

Dinsdag ging het naar de andere kant van het land, in het Limburgse Kinrooi bij de 23-jarige Jolien. “Ik ben een dierenliefhebber en ik vind dat deze kippen er niet ongelukkig uitzien”, liet Tom De Cock optekenen vanuit de pluimveestal van Jolien. Die voegde eraan toe dat de dieren met heel veel liefde worden verzorgd. Geen aardbeien hier, maar Tom De Cock mocht hier de competitie aangaan op het aspergeveld van Joliens ouders. Hij en acteur Andy Peelman probeerden zo snel mogelijk vijf perfecte asperges te steken. Geen gemakkelijke opdracht, beseft iedereen die het al eens gedaan heeft. Nu weten dus ook de luisteraars van MNM dat er best wel wat kunde bij komt kijken eer dat witte goud op ons bord ligt.

Jolien

Jonge boer op woensdag was Brecht, 27 jaar en appel- en perenteler in het Vlaams-Brabantse Linter. Om peren te plukken is het nog enkele maanden te vroeg, maar een behendigheidsproef met de tractor zorgde voor het nodige entertainment. Seksuologe Lotte Vanwezemael bleek veel sneller een flesje bier te kunnen openen met de tractor dan presentator Tom De Cock. Al had Brecht wel door hoe dat kwam: “De handrem stond nog op.”

Brecht

“Ik ben misschien geen boerendochter, maar ik ben wel boerentrots”, aldus Miss België Celine Van Ouytsel. Zij was de gaste van Tom De Cock in de laatste aflevering van de Jongeboerentoer. Het radioprogramma is dan aanbeland op het erf van de 25-jarige varkenshoudster Hanne in Wuustwezel. Die gaf de BV’s de opdracht om het geslacht van een big te bepalen. Dat gaf haar ook de kans om aan radioluisterend Vlaanderen te vertellen hoe het er in de varkensstal precies aan toe gaat.

hanne

De week bij de boeren heeft blijkbaar een goede indruk nagelaten bij de radiopresentator. “Ook ik ben #Boerentrots, ik vind het fantastisch als jonge mensen zich hiervoor engageren en ervoor gaan”, laat Tom De Cock optekenen tijdens zijn laatste stop.

Bron: Boer&Tuinder