FoodFest opende vrijdag 5 juni 2020 ‘Deli’, een exclusieve pop-up in Antwerpen Zuid waar take-outgerechten van Pure C, Blueness, AIRcafé, Frites Atelier, AIRrepublic en een brede selectie aan lokale producten verkocht zullen worden. Boerin Wanda was ook van de partij om te praten over haar passie voor pure en lokale producten. Een dag in de week was Deli trouwens dé ontmoetingsplek voor Antwerpenaren en een van onze boeren. Tijdens een informeel babbeltje konden de bezoekers vragen wat ze altijd al wilden weten over de land- en tuinbouw, en konden onze boeren hen #Boerentrots maken op de stiel en al het moois en lekkers dat hier geproduceerd wordt.

wanda_deli

Deli kwam er op initiatief van topchefs Sergio Herman en Syrco Bakker, die hun jaarlijkse event FoodFest in Cadzand uitgesteld zagen worden omwille van de coronacrisis. Ze verwoordden het zo: "Deli is onze manier om een platform aan lokale boeren, merken en ondernemers te geven, door een brede selectie producten aan te bieden. Lokale producenten kregen door de huidige situatie terecht de nodige belangstelling de voorbije periode. In samenwerking met #Boerentrots – de beweging met een hart voor boeren - zetten we wekelijks een boer zijn pure producten en stiel in de kijker. Ook in de gerechten wordt gebruik gemaakt van de lokale voedselproducten. Voor ons een vanzelfsprekendheid waarmee we de Deli-klanten willen inspireren ook #Boerentrots te worden." 

deli

 

Leer de boeren en boerinnen kennen

Maak kennis met alle boeren en boerinnen die samen met FoodFest Deli heel veel belang hechten aan eerlijke en lokale producten!