FoodFest Deli

FoodFest opende vrijdag 5 juni ‘Deli’, een exclusieve pop-up in Antwerpen Zuid waar take-outgerechten van Pure C, Blueness, AIRcafé, Frites Atelier, AIRrepublic en een brede selectie aan lokale producten verkocht zullen worden. Deli is elke woensdag tot en met zondag open van 11.30 tot 20.00 uur. Vanaf 11 juni is Deli op donderdagnamiddag trouwens dé ontmoetingsplek voor Antwerpenaren en een van onze boeren. Tijdens een informeel babbeltje kunnen de bezoekers vragen wat ze altijd al wilden weten over de land- en tuinbouw, en kunnen onze boeren hen #Boerentrots maken op de stiel en al het moois en lekkers dat hier geproduceerd wordt.

wanda_deli

Deli komt er op initiatief van topchefs Sergio Herman en Syrco Bakker, die hun jaarlijkse event FoodFest in Cadzand uitgesteld zagen worden omwille van de coronacrisis. Ze verwoorden het zo: "Deli is onze manier om een platform aan lokale boeren, merken en ondernemers te geven, door een brede selectie producten aan te bieden. Lokale producenten kregen door de huidige situatie terecht de nodige belangstelling de voorbije periode. In samenwerking met #Boerentrots – de beweging met een hart voor boeren - zetten we wekelijks een boer zijn pure producten en stiel in de kijker. Ook in de gerechten wordt gebruik gemaakt van de lokale voedselproducten. Voor ons een vanzelfsprekendheid waarmee we de Deli-klanten willen inspireren ook #Boerentrots te worden." 

deli

Het volledige takeoutmenu​ staat op de digitale kanalen van FoodFest (@foodfest.eu). De restaurants gaven online al een preview van volgende gerechten: ramen noodles (@official.blueness​), ​vissoep (@airrepublic), de populaire croque air van @aircafé_cadzandbad en gado gado (@restopurec). 

​Deli is bereikbaar en toegankelijk is voor iedereen: reserveren is niet mogelijk, we werken enkel met walk-by takeout. Om de veiligheid te garanderen zullen in Deli vanzelfsprekend, en met de grootste zorg, de nodige maatregelen genomen worden. Er worden telkens maximaal 6 mensen toegelaten, er is ontsmettingsgel, duidelijke guidelines en er wordt gebruik gemaakt van een one direction flow.

​Praktisch

  • Deli, Leopold De Waelplaats 10, 2000 ANTWERPEN
  • Open vanaf 5 juni, van woensdag tot en met zondag
  • Openingsuren: weekdagen van 11.30 tot 20 uur

Leer de boeren en boerinnen kennen

Maak kennis met alle boeren en boerinnen die samen met FoodFest Deli heel veel belang hechte aan eerlijke en lokale producten!