Geen enkele appel gaat verloren bij Kris en Ingrid

Kris&Ingrid

Geen enkele appel gaat verloren bij Kris en Ingrid

24 jaar geleden namen Kris en Ingrid het fruitbedrijf van Ingrids ouders over. Het echtpaar noemde het Lembifruit, een samentrekking van hun familienamen Lemmens en Bierinckx. Ze telen appels en peren, maar verkopen ook hun eigen appelsappen.

“Dat verhaal is 10 jaar geleden gestart, eigenlijk uit een aantal tegenslagen. We hadden al een paar keer schade opgelopen in onze appelboomgaarden door de hagel. Wij vonden het jammer om met die lekkere appels niets meer te doen en zijn zo met de productie van onze appelsappen gestart.” Ondertussen zijn er al 5 verschillende smaken. Die appelsappen moesten ook aan de man gebracht worden en zo zijn Ingrid en Kris als één van de eerste gestart met het verkopen via een automaat. Vlakbij hun bedrijf kan je hun fruit en appelsappen uit de automaat halen. Naast hun eigen fruit, vind je er ook ander supervers seizoensfruit van collega’s uit de buurt.

Kris en Ingrid

Kris en Ingrid hechten veel belang aan een milieuvriendelijke aanpak. Zo worden nuttige insecten zoals oorwormen, wantsen, roofmijten, gaasvliegen ingezet om bepaalde plagen en ziekten in de boomgaarden te bestrijden. Verder vind je er zonnepanelen en werken ze met bijenhotels voor de bestuiving. Er hangen ook nestkasten voor torenvalken die woelmuizen vangen en zijn er vleermuis- en wezelkasten. Het creëren van een ecologisch evenwicht is hun uitgangspunt.