Boerentrots op DRIP

Terroir

Op zaterdag 3 en zondag 4 juni werd de Napoleonkaai in Antwerpen omgetoverd tot het vettigste festival van het land: DRIP. Deze food baby van Bazart-frontman Mathieu Terryn en Bockie De Repper staat volledig in het teken van de hamburgercultuur. 

Centraal op de zonovergoten kaai, de Terroir by Boerentrots booth. Op het menu? Een burger from farm to table, met ambachtelijke lams- en rundsburgers van bij ’t Zwarthof, de hoeveslagerij van Werner Aerts uit Zoersel. Werner is de derde generatie van schoonzonen die er mee aan het roer staat, en met zijn ervaring als slager weet hij als geen ander hoe je de beste burgers maakt. Een iconischer duo dan hamburgers en tomaten bestaat haast niet. De broers Guy en Dennis Van Rompaey baten in Rijkevorsel een tomatenbedrijf uit. Zij telen naast de gewone trostomaten ook onder meer Coeur de Boeuftomaten. Die hebben een unieke, geribbelde vorm die van binnen naar buiten rijpt. Chef Glen Ramaekers (Humphrey Brussels) koos voor onze terroir burger dan ook voor Coeur de Boeuf- en trostomaten uit hun serres. Een hot sauce van SWET zorgde voor de perfecte drip van onze burger. 

Foto’s © Ismael Ahmadoun