De boer op met Loïc: behind the scenes

Loic bij Matthias

Voor de verse ingrediënten van een porchetta met wintergroenten ging foodvlogger- en blogger Loïc Van Impe langs bij twee gepassioneerde en jonge boeren: Matthias en Anton. Hoe Loïc dat bezoek ervaarde kon je al bekijken in onze video, maar hoe ervaarden de boeren het? Je leest het hier. 

Groenteteler Matthias was aangenaam verrast door het bezoek van Loïc. “Je merkt dat hij een kok is die bezig is met de oorsprong van zijn producten”, zegt Matthias. “Op het veld oogstte hij zelf de producten en proefde hij meteen van de zoete aardappelen en van de rode bieten die hij uit de grond haalde. Het is leuk om via deze video mensen te tonen dat veel producten hier lokaal in België geteeld worden. Klanten kennen de producten vaak van in de supermarkt. Ik vind het belangrijk dat de kijker inzicht krijgt in het traject dat daaraan voorafgaat.”

Matthias

Ook varkenshouder Anton was enthousiast over het bezoek van Loïc. “Hij was heel geïnteresseerd en het was leuk om te zien dat Loïc zelf contact zocht met de dieren. Hij nam de biggetjes vast en hij had ook geen schrik van de zeug. Dat is niet bij iedereen het geval”, lacht Anton. “Vergeleken met rundvee en akkerbouw is onze sector minder toegankelijk. En onbekend is onbemind, waardoor de varkenssector niet altijd in een positief daglicht staat. Daarom vind ik het belangrijk om mensen zoals Loïc te ontvangen op ons bedrijf en mee te werken aan deze video. Zo kunnen we een breed publiek tonen hoe het er in onze sector aan toe gaat”, besluit Anton.

Anton

 

Bron: Boer&Tuinder