Kalverhoudster Griet: met liefde voor de dieren

Griet

Kalverhoudster Griet: met liefde voor de dieren

De liefde voor dieren zit bij Griet Boermans uit Geel in het bloed. Zij nam 6 jaar geleden het kalverbedrijf van haar vader over. “Het was al een tijdje aan het kriebelen om voltijds in het bedrijf te stappen”, vertelt ze. “Ik ben blij dat ik de sprong gewaagd heb.” Als je haar vraagt wat van haar job als boerin haar droomjob maakt, is het antwoord er snel: “Het zorgen voor de dieren”.

 

Kalfjes

Als mama van 4 kinderen en met bijna 700 kalveren in de stal weet Griet wat doen. “Ik ben pas 6 jaar aan de slag als kalverhoudster en ik ben dus relatief nieuw in de sector. In het begin is dat niet gemakkelijk, want je moet de bedrijfsvoering nog onder de knie krijgen.” Intussen loopt het gesmeerd bij Griet en springen haar vader en broer af en toe bij voor het veldwerk.

kalf

De kalfjes zijn minstens tien dagen oud als ze bij Griet toekomen. Het zijn voornamelijk stierkalfjes afkomstig van melkveebedrijven. De dieren krijgen elke dag melk en genieten van een muesli van granen gemengd met gehakseld stro. Naast het voeren van de dieren is het opvolgen van hun gezondheid de belangrijkste taak op het bedrijf van Griet. Het verzorgende aspect is ook hetgeen dat Griet het meest aanspreekt in de job als kalverhoudster.

Zaterdag 20 juni zal Griet aanwezig zijn op de pop-up Deli en daar kan je uitzonderlijk ook haar kalfsvlees kopen.