10 dingen die je herkent als je in een boerengat woont

Boerenbuiten

Het platteland, den buiten, de middle of nowhere. Voor je stadsvrienden klinkt het haast buitenaards maar in een boerengat wonen is voor jou een feest. Of je er nu bent opgegroeid of de stad nog maar net hebt ingeruild voor de boerenbuiten, jij ervaart elke dag opnieuw de voordelen ervan. Wij zetten de 10 meest herkenbare voor je op een rij.

 

1. Je kent Jan en alleman (en zij kennen jou).

De bakker, de slager of de groenteboer. Waar je ook komt, iedereen kent jouw naam. En jij die van hen, inclusief bijnaam natuurlijk.

 

2. Iedereen houdt voor jou een oogje in het zeil.

In jouw dorp heerst een groot samenhorigheidsgevoel. Vergeet je de achterdeur eens op slot te doen? Dan kan je rekenen op je buren om een oogje in het zeil te houden.

 

3. Geen bereik? Geen probleem.

Panikeren is het laatste waar je aan denkt wanneer je geen bereik hebt. Het overkomt je wekelijks maar jij ziet er wel de voordelen van in. Een gsm zonder signaal geeft je even rust.

Geen bereik? Geen probleem

4. Je krijgt elke dag een gezonde dosis ‘Vitamine G’ binnen.

Jij hebt geen vitaminesupplementen nodig want de natuur rondom jou zit barstensvol ‘Vitamine Groen’. Wist je trouwens dat al die natuurlijke vitaminen in de lucht je helpen ontstressen?

 

5. De natuur bepaalt jouw bioritme.

’s Avonds je wekker vergeten zetten? Dan is er altijd nog de haan van de buren om je ‘s ochtends vrolijk wakker te maken.

De natuur bepaalt jouw bioritme

 6. Je weet perfect waar je groenten en fruit vandaan komen.

Alle groenten en fruit die bij jou op tafel komen, zijn lokaal geteeld, vers uit je eigen moestuin of rechtstreeks van de boer. En dat proef je!

 

7. Je kan niet zonder je elektrische fiets.

In jouw dorp ligt alles op wandelafstand. Maar wat als je buiten het dorp moet zijn? Dan heb je plots een handvol extra kilometers voor de boeg. Gelukkig geraak je met jouw elektrische fiets altijd vlot op je bestemming.

 

8. Je maakt handig gebruik van alle binnenwegen.

De wegen in en rond je dorp hebben geen geheimen meer voor jou. Daardoor slaag jij er altijd in om de kortste weg naar je bestemming te vinden via slimme binnenwegen.

Je maakt handig gebruik van alle binnenwegen

9. Je vindt altijd parkeerplaats in je straat.

Neem je voor verre afstanden toch liever de auto? Dorpswegen zijn over het algemeen een pak rustiger. Dat betekent minder luchtvervuiling maar ook meer vrije parkeerplaatsen voor jouw deur.

 

10. De sterrenhemel in jouw dorp is écht de allermooiste.

Op de boerenbuiten profiteer je trouwens niet alleen van minder luchtvervuiling maar ook van minder lichtvervuiling. Daardoor zijn er ’s nachts extra veel sterren zichtbaar aan de hemel.