5 dingen die je deze zomer kan doen op het platteland

Platteland
De zomer is het ideale moment om het platteland te ontdekken! Heb jij nog wat inspiratie nodig? Wij vonden 5 activiteiten die je deze zomer zeker eens geprobeerd moet hebben.

 

1. Trek eropuit met de fiets en ontdek haspengouw

De #Boerentrots-fietsroute staat garant voor 30 kilometer lang genieten van het Haspengouwse boerenlandschap. We stippelden de route uit langs gezellige stopplaatsen om de kleine en iets grotere honger te stillen. De route is ook kidsproof, want je kan onderweg halt houden aan een speeltuin of picknickplek. Iets voor jou?

via GIPHY

2. Geniet van een hoeve-ijsje

Wat is er beter dan een hoeve-ijsje? Een hoeve-ijsje eten op de boerderij natuurlijk! Ga langs bij je lokale melkveehouder die van de verse melk de heerlijkste ijsjes maakt. Is het wat frisser buiten? Dan hebben ze ongetwijfeld nog ander lekkers in hun assortiment!

via GIPHY

3. Kom verdwalen in een maisdoolhof

Vind jij altijd en overal je weg en los je raadsels binnen de kortste keren op? Test je skills dan eens in een maisdoolhof! Sommige akkerbouwers zijn intussen ware specialisten geworden in het creëren van zo'n doolhoven, waarin je zeker een aantal uren zoet bent!

via GIPHY

4. Golfen op de boerenbuiten

Boerengolf is geen sport exclusief voor landbouwers, maar is de ideale activiteit voor wie sport wil combineren met een prachtig landschap met zicht op de koeien in de wei. Klinkt dit als jouw perfecte namiddag? Stel dan vandaag nog jouw dreamteam samen!

via GIPHY

5. Wijnen wijnen wijnen

Je hoeft niet naar het buitenland om te genieten van een goed glas. Ons land telt inmiddels al heel wat telers die de lekkerste zelfgemaakte wijnen en bubbels hebben! Zoveel liefde in een fles, daaraan kan niets tippen!

via GIPHY