5 herkenbare kenmerken van een trotse boerin

Trotste boerinnen
Het zijn al lang niet meer enkel de boeren die het voor het zeggen hebben op de boerderij. Op heel wat landbouwbedrijven leiden straffe madammen tegenwoordig alles in goede banen. En dat vraagt meer dan enkel de juiste kennis. Durf, inzicht en passie zijn ook een must. Maar er zijn nog heel wat andere kenmerken die een boerin typeren. Ontdek hier nog 5 eigenschappen.

1. Ze is een echte natuurliefhebber

Elke boerin is trots op haar werk en haar producten. Van de groenten buiten op het veld of in de serre tot de varkens in de stal. De natuur vormt de basis van haar dagelijkse activiteiten. Ze toont dus altijd respect voor de natuur in al haar facetten en brengt liefst zo veel mogelijk tijd door in de natuur, ook in haar vrije tijd. 

via GIPHY

2. Ze heeft een hart voor dieren

Dieren grootbrengen en verzorgen doet een boerin met veel zorg en passie. ’s Nachts opstaan om een kalfje op de wereld te brengen? Ze doet niets liever. Nieuw leven op de boerderij wordt door elke boerin warm onthaald. Kortom, ze is een echte dierenvriend!

via GIPHY

3. Ze hecht veel belang aan familie en vrienden

Dat veel boerderijen een familiebedrijf zijn, is echt geen toeval. Landbouwers hechten veel belang aan familie en vrienden. Als ze samen werken, zijn ze vaak 7 op 7 samen en dat schept een bijzondere band. Ze steunen elkaar door dik en dun, wat er ook gebeurt.

via GIPHY

4. Ze weet van aanpakken 

Boerinnen wonen vaak van kleins af aan al op een boerderij. De kans is dus groot dat ze van kindsbeen af hun ouders al hielpen in de stal of op het veld. Een echte boerin weet dus van aanpakken en is ook niet bang om haar handen vuil te maken. Ze gaat elke uitdaging met veel enthousiasme aan, zowel op de boerderij als daarbuiten!

via GIPHY

5. Ze geniet van de kleine dingen

Op een grote boerderij zijn het toch vaak de kleine dingen die een boerin bijblijven. Nieuw leven, een geslaagde oogst of een mooie zonsondergang. Tussen al het harde werk door maken boerinnen graag tijd om te genieten van de kleine gelukjes op het platteland. En gelijk hebben ze, want de boerenstiel is wondermooi!

via GIPHY