8 herkenbare kenmerken van een trotse boerin

trotse boerin

Het zijn al lang niet meer enkel de boeren die het voor het zeggen hebben op de boerderij. Op heel wat landbouwbedrijven leiden straffe madammen tegenwoordig alles in goede banen. En dat vraagt meer dan enkel de juiste kennis. Durf, inzicht en passie zijn ook een must. Maar er zijn nog heel wat andere kenmerken die een plattelandsvrouw typeren. Ken of ben jij een trotse boerin? Dan herken je deze 8 eigenschappen zeker en vast!  

 

1. Ze is een echte natuurliefhebber

Elke boerin is trots op haar werk en haar producten. Van de groenten buiten op het veld tot de varkens in de stal. De natuur vormt de basis van haar dagelijkse activiteiten. Ze toont dus altijd respect voor de natuur in al haar facetten. Een plattelandsvrouw brengt liefst zo veel mogelijk tijd door in de natuur, ook in haar vrije tijd. 

 

2. Ze heeft een natuurlijke uitstraling

Een vrouw die op het platteland leeft, omarmt haar natuurlijke schoonheid. En dat straalt ze ook uit. Ze weet zich altijd van haar beste kant te tonen zonder daar veel moeite in te steken. Geef toe, een naturelle uitstraling staat toch ook veel beter als je de hele dag hard werk levert op het veld of in de stal?

 

3. Ze eet gevarieerd volgens de seizoenen

Vrouwen die actief zijn in de landbouwsector zijn #boerentrots en weten hoeveel werk er achter al die heerlijke producten op ons bord schuilt. Ze staan er dan ook op om zo veel mogelijk lokaalgeteelde seizoensproducten te eten, al dan niet van eigen kweek. Ze eten dus gezond en supergevarieerd.

 

Een boerin en haar kippen

4. Ze heeft een hart voor dieren

Dieren grootbrengen en verzorgen doet een boerin met veel zorg en passie. ’s Nachts opstaan om een veulen op de wereld te brengen? Ze doet niets liever. Nieuw leven op de boerderij wordt door elke plattelandsvrouw warm onthaald. Kortom, ze is een echte dierenvriend!

 

5. Ze hecht veel belang aan familie en vrienden

Dat veel boerderijen een familiebedrijf zijn, is echt geen toeval. Landbouwers hechten veel belang aan familie en vrienden. Als ze samen werken zijn ze vaak 7 op 7 samen en dat schept een bijzondere band. Ze steunen elkaar door dik en dun, wat er ook gebeurt.

 

Een plattelandsvrouw weet van aanpakken

6. Ze weet van aanpakken 

Landbouwvrouwen wonen vaak van kleins af aan al op een boerderij. De kans is dus groot dat ze van kindsbeen af haar ouders al hielp in de stal of op het veld. Een echte boerin weet dus van aanpakken en is ook niet bang om haar handen vuil te maken. Ze gaat elke uitdaging met veel enthousiasme aan, zowel op de boerderij als daarbuiten!

 

7. Ze heeft een hart van goud

Naast vrienden en familie zijn ook de buren en de gemeenschap rond de boerderij erg belangrijk voor een boerin. Plattelandsvrouwen zijn dan ook sociaal en houden graag contact met iedereen die in de buurt woont. Kom je ze tegen op straat of langs het veld? Dan maakt ze graag tijd om een babbeltje te slaan, over koetjes en kalfjes uiteraard. Ze staat ook altijd klaar om te helpen waar nodig en heeft een hart van goud.

 

8. Ze geniet van de kleine dingen

Op een grote boerderij zijn het toch vaak de kleine dingen die een boerin bijblijven. Een pasgeboren biggetje, een geslaagde oogst of een mooie zonsondergang. Tussen al het harde werk door maken landbouwvrouwen graag tijd om te genieten van de kleine gelukjes op het platteland. En gelijk heeft ze want de boerenstiel is wondermooi!