Boeren… dat is ondernemen!

Luc&Marina

Boeren… dat is ondernemen!

Luc en Marina uit Balen zijn melkveehouders én echte ondernemers. Op hun boerderij de Sint-Jozefhoeve staan naast de 60 melkkoeien ook de mensen centraal. Onder de naam Beat the Barn hebben deze ondernemende boeren een uitgebreid aanbod uitgewerkt voor scholen, bedrijven en iedereen die houdt van het platteland. Scholieren komen hier leren over het platteland en zakenmensen krijgen een uitdagende teambuilding en coaching voorgeschoteld. Luc en Marina hebben een duidelijke filosofie. Ondernemen bestaat voor hen uit zes pijlers:

  1. Doelstelling, mogelijkheden en kansen zien – wat kan je organiseren op en rond de boerderij?
  2. Structuur, organisatie en afspraken – iedereen kent zijn taken en begrijpt wat hij moet doen, afspraken zijn er om gevolgd te worden.
  3. We kunnen het niet alleen – samen kunnen we veel meer! We zoeken naar samenwerkingen.
  4. Actie ondernemen, durven, beslissingen nemen en doen – vallen, opstaan en eruit leren.
  5. Creativiteit – hoe kunnen we ons onderscheiden van de rest?
  6. Vertrouwen – als je vertrouwen hebt in je mensen, zijn zij ook loyaal naar jou toe. En als boer weten we: na regen komt zonneschijn!

Luc & Marina

De rode draad in het leven van deze ondernemers is mensen helpen: door hen te voorzien van lekker en gezond voedsel, en door hen te laten genieten van activiteiten op een landbouwbedrijf. Toen er tijdens de coronaperiode geen groepen mochten langskomen op het bedrijf, is het koppel creatief aan de slag gegaan om een bubbel-activiteit uit te werken zodat mensen ook in deze moeilijke tijd hun wij-/wei-gevoel konden versterken.

Land- en tuinbouwers met een passie voor ondernemen, om #Boerentrots op te zijn!