Didier en Sabine zijn zot van paprika

Algoet
“A paprika a day, keeps the doctor away!” Dit is het motto van Didier Algoet en zijn vrouw Sabine uit Duffel. Al sinds 1994 telen ze paprika’s en ze zijn #Boerentrots op hun product.

 

Hun passie delen ze ook met het grote publiek, want geregeld organiseren ze rondleidingen door de 2,2 hectare grote serres. Ze leggen dan uit hoe de paprikateelt werkt, en ook hoe ze via een warmte-krachtkoppeling zelf de elektriciteit voor hun bedrijf opwekken.

Didier en Sabine zitten momenteel al heel wat jaren in het vak, maar denken zeker nog niet aan stoppen. Ze gaan net op zoek naar innovatieve en ecologische oplossingen voor de uitdagingen waarmee ze geconfronteerd worden bij de paprikateelt. Zo is het bestrijden van de natuurlijke vijanden op een biologische manier een uitdaging die ze met het oog op het milieu en de consument met alle plezier aangaan. Didier wil de consumenten ervan bewust maken dat ze best zo veel mogelijk lokale producten kopen. Belgische paprika’s worden geteeld volgens de meest strenge normen en dat zorgt voor veilige en kwaliteitsvolle producten!

Elk jaar kijkt Didier uit naar de periode van april tot oktober. Dit is het oogstseizoen en natuurlijk ook het hoogtepunt van het jaar voor de paprikateler. Die kan dan letterlijk de vruchten plukken van al zijn harde werk. En die vruchten zijn enorm gezond! Wist je dat de paprika, zeker de oranje versie, een echte vitaminebom is? Paprika’s hebben van alle groenten het hoogste gehalte aan vitamine C, zelfs veel hoger dan dat van citrusvruchten!

Meer weten over rode, gele en groene paprika’s? Lees ‘Wordt hij rood of blijft hij groen’.