Familie Van den Eynde: specialisten in venkel

Venkel
Venkel wordt in ons land niet op grote schaal geteeld, maar de familie Van den Eynde uit Sint-Katelijne-Waver kent er wel alles van. Al vijf generaties lang telen ze venkel, met veel passie.

 

Venkel telen doe je niet op een twee drie. Maar Willy, Greta en zonen Koen en Jens kennen de kneepjes van het vak. Na een drietal weken in de serre, worden de planten in vollegrond tot in de puntjes verder verzorgd.  De plant heeft veel vocht nodig, maar mag geen natte voeten hebben. Ook een gemiddelde temperatuur is belangrijk, want mooie venkel vraagt rustige groei. Na zo’n 2 maanden is de venkel oogstklaar. Oogsten gebeurt voor dag en dauw en met de hand, om een frisse, verse groente te garanderen.

Koen stapte al in 2005 mee in het familiebedrijf, broer Jens deed dat recent. Naast venkel teelt de familie ook verschillende slasoorten. “Lokaal kopen garandeert je een betere kwaliteit, versheid en zorgt voor een lagere CO2-voetafdruk”, zegt Koen.