Farm visit #trotsaantafel

Farm visit

Bab Buelens en Vincent Banic gingen op zoek naar ingrediënten voor de Trots aan tafel brunches tijdens het festival WECANDANCE. Zij zijn gastvrouw en -heer en Vincent zal ook achter de potten plaatsnemen. En daarvoor heeft hij natuurlijk topingrediënten nodig. 

 

Lettuce brunch

Nico Goossens

Voor de sla gingen ze langs bij Nico Goossens van slabedrijf Goni in Sint-Katelijne-Waver. “De opnames waren heel tof”, vertelt Nico. “Bab en Vincent zijn heel vriendelijke mensen met een oprechte interesse voor de sector, maar zo’n geautomatiseerd systeem als hetgene waar wij mee werken, dat hadden ze nog niet gezien. Overigens had ik wel het gevoel dat Vincent echt veel van eten kent.”

“Ik werk graag mee aan dit project, niet omdat het meteen reclame is voor mijn bedrijf, maar wél omdat het goed is dat de sector op een positieve manier in beeld komt. De teler van nu loopt niet meer rond met een blauwe overall en een rode zakdoek rond zijn nek. Wij werken in een hoogtechnologisch, geautomatiseerd bedrijf. En natuurlijk is het ook gewoon een leuk initiatief, wij zullen op WECANDANCE zeker gaan eten en dansen!”

Got milk?

Jan

Ook melkveehouder Jan ’s Jongers ontving Bab en Vincent op zijn bedrijf: een melkveebedrijf in Kontich. “Het was een heel positieve ervaring. Vincent en Bab staan duidelijk positief tegenover de sector en waren heel geïnteresseerd in ons bedrijf. En zelf vind ik het heel plezant om een bijdrage te leveren aan het positieve imago van de sector. Wij zitten met ons bedrijf vlak bij de stad Antwerpen. Veel van mijn vrienden hebben geen band met land- of tuinbouw. Het is onze taak, als boer, om hen op de hoogte te brengen van wat er hier echt leeft.”

“Dat er nu met onze producten gekookt wordt op WECANDANCE, is heel tof. Als boer weet je vaak niet waar je product precies terechtkomt en wat de mensen ermee maken. Nu weten wij dat dus wel. Helaas is het festival niet bij de deur en voor ons, als veehouders, is het niet zo evident om tijd te vinden om er naartoe te gaan. Maar onze interesse is gewekt, we gaan binnenkort eens eten bij Zagreb, het restaurant van Vincent in Antwerpen.”