Tomaten telen zit Mitch en Lynn in het bloed

Mitch en Lynn

Tomaten telen zit Mitch en Lynn in het bloed

Het telen van tomaten zit bij de familie Vermeiren in het bloed. Ondertussen zijn Mitch en zijn zus Lynn al de derde generatie die actief is tussen onder andere de Coeur de boeuf’s, San Marzano’s …  De 24-jarige Mitch stapte in 2017 mee in het bedrijf, zijn zus studeert nu af en ruilt de schoolbanken meteen voor de tomatenserres.

Mitch stelt de arbeidsplanning op en stuurt het personeel aan. Hij regelt ook de bestellingen en het transport. Zijn zus zal zich met de teelt van de tomaten bezighouden. Ook qua duurzaamheid zijn deze youngsters helemaal mee. De serres worden van warmte en CO2 voorzien door warmte-krachtkoppelingen of wkk’s. Al het water dat op het dak van de serres valt, wordt dan weer opgevangen en gebruikt om de tomaten mee te bevloeien.

Lynn

De vele uitdagingen en het feit dat geen enkele dag dezelfde is, maakte voor Mitch en Lynn het verschil en overtuigde hen om in het bedrijf te stappen. “Het ondernemen zit er bij mij al van jongs af aan in”, vertelt Mitch. “Zo ben ik jong begonnen als DJ en was ik al snel met mijn eigen installatie op pad”.

De tomatenteelt is geen eenvoudige sector en houdt best wel wat risico’s in, maar het is volgens de twee jonge Vermeirens ook een prachtige sector om in te werken. En elke dag opnieuw willen zij laten zien waar die smaakvolle tomaten vandaan komen.

tomaten

Mitch en Lynn zijn zaterdag 27 juni aanwezig op FoodFest Deli. Je kan er hun lekkere tomaatjes proeven en kopen.