5 activiteiten om de zomer nog leuker te maken

wijn
Op zoek naar een leuke activiteit om de zomervakantie nog door te komen? Wij sommen vijf dingen op die de moeite waard zijn om nog te doen.

 

1. Trek die wandelschoenen maar aan

Geen betere manier om het Vlaamse boerenleven te leren kennen dan met beide voeten op de grond. Wandel je een weg door prachtige boerenvelden, bossen, akkers en weides. En vergeet onderweg niet te zwaaien naar de boer op de tractor, want het oogstseizoen is volop aan de gang!

Ontdek enkele mooie wandelroutes

2. Bezoek onze street art

Niet alleen op de boerenvelden kom je in aanraking met de landbouw, maar ook in Antwerpen en Gent vind je #Boerentrots terug! Samen met twee street artists brengen we er een kleurrijke ode aan onze boeren. Via twee prachtige muurschilderingen tonen we de producten die onze boeren lokaal telen en de adembenemende landschappen die ze elke dag mee vormgeven.

Check de locaties van de muurschilderingen

3. Wijnen wijnen wijnen

Vlaamse wijn is top en veel Vlaamse wijnboeren zetten hun poorten wagenwijd open zodat je kan proeven van de lekkerste wijntjes. Op de meeste wijndomeinen kan je een bezoek en rondleiding plannen via hun websites. Wat goééééd! 

4. Maak eens een fietstochtje

Hou je niet van wandelen, maar wel van fietsen? Dan is een fietstochtje door het Vlaamse platteland zeker een aanrader! Onze eigen #Boerentrots-fietsroute die uitgetest en goedgekeurd werd door profrenner Yves Lampaert kan je zeker ook zelf eens uitproberen.

#Boerentrots-fietsroute in Limburg

5. Stropoppenzoektocht

Van 22 tot en met 29 augustus kan je op zoek gaan naar stropoppen die onze jonge landbouwers uitstallen aan hun boerderij of op hun velden. De digitale kaart met alle locaties kan je binnenkort vinden op de website van Groene Kring. Hou zeker onze sociale media in de gaten en blijf op de hoogte!